Bliv sikkert kørende i udlandet

*Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Har du nogensinde tænkt på, at når man skal køre bil i udlandet, så er der faktisk nogle ting, som du skal have? Det er nemlig sådan at man skal have et internationalt kørekort. Men hvad er det egentlig?

En IDP, som det også er kaldt i daglig tale, er blot et dokument, hvor dit kørekort bliver oversat til forskellige sprog. Grunden til at man bruger dette er, at det bliver oversat, sådan at det bliver forståeligt for den person som læser dette.

Det er dog meget vigtigt at bemærke, at dette på ingen måde kan anses som værende en substitut for det kørekort, som du allerede har. Det kræves nemlig samtidig, at dette internationale kørekort kan fremvises sammen med et officielt gyldigt dokument – altså dit originale kørekort samt pas.

Hvornår skal man bruge et internationalt kørekort?

Der er faktisk flere lande, som ville kræve at se dette – specielt hvis du skal til at leje en bil. Det er derfor vigtigt, at man som på samme måde som sit kørekort, altid har dette på sig. Igen er det vigtigt at understrege, at man også skal have et officielt identifikationspapir på sig, som kan fremvises sammen med det.