Sådan laver du bearnaisesauce i sous vide

Artiklen kan indeholde betalte sponserede links

En lille utraditionel post, som jeg normalt ikke skriver om, men da jeg vil prøve noget nyt, så kommer der noget jeg gerne vil dele med jer. Det er nemlig sådan, at jeg har fået øjnene op for bearnaisesauce, som er så god, at den vil jeg gerne dele med jer. Jeg har mange gange kæmpet med at kunne lave en bearnaisesauce, uden den begyndte at skille. Det har jeg endelig fundet ud, hvordan jeg kan undgå. Det kræver dog, at du ejer en sous vide.

Jeg laver den ved, at jeg bruger et gammelt rødbedeglas, en stavblender og selvfølgelig alle elementerne, som du skal bruge til en god bearnaisesauce.

Opskriften

200 gram smør – jeg bruger lurpark

2 pasteuriserede æggeblommer

2 tsk bearnaise essens. Du kan sagtens tilsætte mere til sidst efter smag.

En kvart teske hvid peber

2 teske esdragon

Fremgangmåde

I en pose godkendt til min. 60° tilsættes din lurpak smør direkte fra pakken, et bæger med 2 pasteuriserede æggeblommer (40g), 2 tsk bearnaise essens, 2 tsk tørret esdragon, 1/4 tsk hvid peber.

Posen lægges i sous vide ved 56 grader til smørret er blevet flydende. Det tager normalt omkring en halv times tid.

Løft posen op og hæld det i et HØJT SLANKT CYLINDERFORMET GLAS, som kun er lidt bredere end stavblenderhovedet. Det kan være det der følger med stavblenderen, eller et gammelt rødbedeglas.

Nu er det vigtigt, at du lige holder øje med, at ægget ligger nederst og smørret ligger ovenpå. Hvis ikke dette er tilfældet, så skal du vente til ligger sådan.

Nu skal du have gang i stavblenderen. Sørg for at den er helt i bunden af glasset før du tænder den. Tænd den og hold den dernede i tre sekunder. Nu løfter du den stille og roligt op ad, sådan at æg og smør blendes sammen. Gør det stille og roligt. Dette tager ikke mere end 10 sekunder samlet, før du skal være helt oppe og din sauce er klar.

Sådan – nu har du en bearnaisesauce som er klar til at blive serveret med det samme.