10 gode seo råd til din webshop

Det har vel egentlig aldrig været lettere, at kunne starte op for sig selv. Det er relativt enkelt at lave en webshop i et CMS og ellers kan det gøres ret billigt - det er endda muligt at finde en rabatkode til et webhotel. I takt med at det er blevet så let at starte op, ser vi også, at der har været en markant stigning af nye virksomheder som blomstrer op på nettet. Det betyder at der er flere der begynder at slås om de samme kunder. For kunderne betyder det også, at der er kommet meget mere støj på markedet.

Nye studier viser at kunderne er blevet bedre til at ignorere støjen, som kommer fra virksomhederne. Derfor bliver det også sværere at komme igennem via de traditionelle marketingskanaler, som f.eks. email, telefon, tv etc. Her begynder du måske allerede at panikke en smule, for hvordan skal du så tjene penge og realiserer drømmen? Svaret er simpelt. Du skal få kunderne til at komme til dig. Lyder det ikke nemt? Jeg vil her prøve at komme med en guide, som kan være dig behjælpelig, når du skal have basal seo på din webshop. Velkommen til artiklen 10 gode seo råd til din webshop.

1. Seo råd til din webshop

Lad vær med at benytte dit kategorinavn i din URL struktur. Det kommer meget nemt til at gå galt. Tagger du dit produkt op med to kategorier, betyder det at din webshop autogenerere din URL struktur, sådan at den kommer i konflikt. På dansk betyder det, at du kan risikere at dit produkt har to forskellige sider. F.eks. shop.dk/kategori-1/produkt og shop.dk/kategori-2/produkt. Du tænker måske, at det ikke betyder det store. Hvis du gerne vil optimere din shop til SEO, så har det stor betydning. Google vil nemlig se dette som duplicate content, hvilket har negativ virkning. Den vil tro at du har taget indholdet et andet sted fra. Vil du have kategorien i URL strukturen, så sørg for, at du kun holder en kategori til et produkt.

2. Seo råd til din webshop

Undgå såvidt muligt at bruge vedlagte beskrivelser/tekst fra leverandøren. Det er der sikkert mange andre der også gør. Det ville betyde præcis det samme, som ovenstående eksempel - nemlig duplicate content.

3. Seo råd til din webshop

Sørg for at have styr på dine 404-fejl. Hvad betyder det? Det betyder at du skal sørge for, at redirecte sider, som ikke eksisterer længere, til nye sider. Lad os sige at du har lavet et helt specielt juleprodukt til julen 2016. Produktet sælges kun i december 16, og bliver derefter aldrig produceret igen. Såfremt at nogen skulle prøve at tilgå dette på et senere tidspunkt, må de ikke møde en side der siger "Fejl 404 - siden eksisterer ikke længere". Sørg i stedet for at sende dem et andet sted - måske til et tilsvarende juleprodukt for 2017, eller noget andet, du synes er relevant.

4. Seo råd til din webshop

Byg dig en rigtig bred dør. Det handler om at få så meget trafik som overhovedet muligt i første omgang. Derfor er det en god idé at få så meget reklame som du kan. Brug også din blog aktivt, på den måde kan du udvide dine søgeord. Du kan finde noget mere dybdegående omkring dette i mine andre bl.a. 10 gode seo råd – råd 3: Linkbuilding eller 10 gode seo råd – råd 2: Nyt indhold.

5. Seo råd til din webshop

Vær skarp og pædagogisk omkring din URL struktur. Som skrevet står - du skal være så pædagogisk, at selv små børn skulle kunne finde ud af det. Erfaringerne viser, for det første, at folk er mere tilbøjelige til at dele dit link, hvis det ser pænt og rent ud. Derudover så har googles bot også nemmere ved at læse det, når det giver mening. Sørg for at holde det så rent og enkelt som muligt.

6. Seo råd til din webshop

Få lagt en masse relevant og unik tekst på alle sider. Hvis der er noget google elsker, så er det, at der tekst - og at der er MEGET af det. Derfor ville det ikke være uklogt, at sørge for at have tekst på alle sider. Produktsider, kategorisider og alle andre sider. Unik tekst og indhold er nøgleordet.

7. Seo råd til din webshop

Brug ikke det samme søgeord på andre sider. Når du bruger et søgeord, så må du ikke genbruge det. Jeg anbefaler at du bruger et søgeord, og maks et par variationer af det. Et eksempel kunne være denne side om enneagrammet, som jeg prøver på at få nummer frem som nummer 1. Samtidig vil jeg også gerne have den til at rangere på søgeordene 'enneagram uddannelse' og 'enneagram foredrag'. Grunden til at jeg kan gøre det her, er fordi de ligger i samme kategori. Havde jeg dog haft flere, var jeg blvet nødt til at dele det op.

8. Seo råd til din webshop

Sørg for at sider med søgninger, og sorteringsparametre ikke bliver indekseret. Det er nok her, at de fleste med en webshop begår deres største og mest fatale fejl. Forestil jer at der er en der søger på hvide fodboldstøvler. Her kommer der så flere forskellige variationer op. Personen vil gerne vise det til sine venner, og kopierer linket til et forum. Google fanger linket og indekserer nu siden. Det er ikke så godt - du har jo ikke noget på siden, andet end nogle produkter. Du kan løse det ved at sætte no-index på alle de sider, eller også kan du bruge canonical-tag. Det samme gælder, hvis du har sorteringsfunktioner.

9. Seo råd til din webshop

Få en masse links indtil din egen shop. Er du sikker på, at dine kunder er glade? Få dem til at lave anmeldelser af dig. Det kan være på de sociale medier, trustpilot, forums eller på din side. Læs evt. min artikel om hvordan du seo optimerer via linkbuilding.

10. Seo råd til din webshop

Sørg for at have tracking på. Vi kan spore det meste på nettet, så hvorfor ikke sørge for, at laver remarketing på dem, som allerede har været forbi din webshop. Det handler egentlig bare om, at du skal indsætte en kildekode i din header, så skyder den automatisk hver gang, at der kommer en ind og besøger din webshop. Facebook og google har nogle glimrende pixels, hvor du kan opnå ret billig PPC marketing.

Jeg håber at du ikke har følt, at du har spildt din tid ved at læse dette. Du er meget velkommen til at smide dine gode råd ind i kommentarerne, sådan at vi kan berige med så mange guldkorn som overhovedet muligt.

Glædelig jul og godt nytår.