10 gode seo råd – råd 4: Video

SEO råd – vi alle kan seo optimere vores sider

For at pointere vigtigheden af at have styr på sin SEO, så kan jeg begynde dette indlæg med at komme med facts. Cold cash er noget vi alle forstår, så over 80 % af alle konverteringer er begyndt på google. Tyg lige lidt på det tal. Det er rigtig mange. Derfor er det ret vigtigt, at dit site bliver vist på google. Det kan du selv hjælpe godt på vej ved at tage dig nogle forholdsregler. Jeg vil gennem denne post prøve at belære dig en smule om, hvad fænomenet 'metabeskrivelser' er, og hvad en 'SEOtitel' er.

Når man koger alt ind til benet omkring SEO, så betyder det egentlig bare, at du laver en hjemmeside som google godt kan lide. Hvordan gør man så det, spørger du. Det er egentlig relativt simpelt, hvis man blot ved hvad man skal. Der findes en opskrift nedenfor.

Video marketing

Det er snart lige meget hvilken hjemmeside du kommer ind på, så finder du en video. Hvorfor er det blevet så voldsomt populært de seneste par år? Det er det først og fremmest fordi det er let og overskuelig for brugeren. Video marketing er en god måde at give et godt indblik i f.eks. din virksomhed. Forestil at du selv gerne ville vide mere om en virksomhed. Du får så forelagt to muligheder, hvorpå du kan lære mere om virksomheden. Den ene mulighed er en lang tekst du kan læse, den anden mulighed kan du se. Hvad vælger du? Ja, det er ret nemt ikke.

Men er det god seo? Jeg får jo ikke keywords og ord ud af det

Her er vi faktisk så heldige, at du også kan bruge video marketing til at seo optimere. Din video kan du nemlig tagge med de søgeord, som ville passe på din video, men også på din søgeordsanalyse. Dette har du mulighed for at gøre, når du skal lægge din video op på din side. Jeg tager udgangspunkt i brugen af wordpress i dette eksempel - dog har du mulighed for at gøre dette i alle CMS systemer.

Titel

video-marketingDet første du har mulighed for, når du indsætter din video på din side, er at give den en titel. Denne er nok den vigtigste, da det er denne, der kommer til at være mest fremtrædende, når den kommer frem i søgningerne. Det er meget vigtigt. at du er præcis i din titelangivning, da google ikke kan læse videoindhold. Derfor læser google's bot kun de informationer du har angivet til din video. Skulle du lægge en video op omkring video marketing, så kunne en god titel være "SEO optimering gennem video marketing". Den er præcis og binder flere af dine søgeord sammen i en titel.

Beskrivelse

Beskrivelsen er her du har mulighed for, at skrive nogle vigtige pointer, som er i videoen. Det vil være en god idé. at få dine søgeord frem allerede i første sætning. Grunden til dette er at de så bliver præsenteret med det samme, hvilket gør at google siger videoen er meget relevant for det søgeord. Såfremt denne video ligger på youtube, ville det være en god idé at linke til dit egen side her. Husk at det skal begynde med http:// for at gøre dit link klikbart. Brug også gerne en CTA (call-to-action) for at fortælle brugeren hvad de skal gøre. F.eks. Vil du have flere gode råd til, hvordan du SEO optimere din side via 10 enkle råd? Klik her http://neale.dk/

Tags

Her skal du så fortælle google, hvad din video egentlig handler om. Denne er primært henvendt til, når du uploader din video på youtube. Men her er det bare at tagge alle de søgeord, som du mener er relevante for din video. "SEO optimering" "Video marketing" "Video SEO" "SEO" "Moderne markting" "Online video marketing" etc.

 

Alt tekst

videomarketingDenne er ret vigtig, når du skal uploade din video ind på din side gennem wordpress. Her har du mulighed for at have en lidt længere titel på videoen. Den skal altså have samme udgangspunkt som din titel, men den må gerne være mere beskrivende. Så i stedet for at skrive "SEO optimering gennem video marketing" kunne du f.eks. kalde den "Sådan kan du SEO optimere din hjemmeside gennem brugen af video marketing".

Få en YouTube kanal

Din hjemmeside kan blive rigtig langsom, hvis du bliver ved med at uploade en masse videoer på din side. Derfor er det anbefalelsesværdig at oprette en YouTube side. Denne kan også bruges som et rent markedsføringsmedie, som har kæmpe gennemslagskræft. Jeg vil komme med en guide til, hvordan man kan bruge YouTube en anden dag. Men opret den og link dine video ind i din wordpress side, sådan at du ikke kommer til at sløve din side.

Som ny 'blogger' vil jeg rigtig gerne have din mening omkring din indlæg jeg laver. Så hvis du vil bruge et minut eller to på kommenterer herunder, så vil det betyde meget for mig. Du kunne bare fortælle om artiklen har hjulpet dig, eller om den var mangelfuld. Var der noget du godt kunne tænke dig viden om?