SEO - hvad er det egentlig?

En af de største buzzord inden for online marketing generelt må være SEO. Søgemaskineoptimering, som det også så populært hedder, er denne tids måde, hvorpå man kan skaffe sig kunder. Strategien er langsigtet, men kan samtidig være ekstrem berigende og profitabelt, såfremt man kan formå at skaffe sig den rigtige trafik på de rigtige søgeord.

De fleste mennesker som ejer en hjemmeside, vil sikkert gerne have trafik ind på deres side. Hvad enten om det er fordi man har produkter at sælge, en service man udbyder eller et budskab man formidler. Står man som ny, uden den store erfaring inden for online marketing, så er det svært at vide, hvordan man skal forholde sig i denne situation. Alle vil sikkert fortælle, at man blot skal sørge for, at få sikret sig noget god content og det er heller ikke forkert. God SEO er dog meget mere end blot dette.

Hvad er god SEO?

Som der lige blev berørt ovenfor, så er SEO meget mere end blot det som står på sin side. Det kræver strategiske overvejelser. Du skal hele tiden have dig for øje, hvad det er du gerne vil opnå. På den måde kan dette agerer som et redskab til at hjælpe dig med at opnå disse. At få sin side op i søgemaskinerne kræver også, at du arbejder med alt det rundt omkring din side. Mange mennesker tror fejlagtigt, at SEO blot er en masse content på din side. Sådan er det desværre ikke i dag. Der skal meget mere til. Du skal sørge for, at din side får god omtale. God omtale er det som svarer til indgående links. Jo flere gode indgående links din side får, des stærkere vil den også kunne stå.

Der er flere forskellige muligheder for, at man kan få links til ens egen side. Det behøver ikke at betyde, at du skal ud og bruge en masse penge på, at kunne købe nogle links. Nogle gange er det helt fint, at man starter med at få fat i de links man nu engang kan få gratis. Der er nemlig mulighed for, at man kan skaffe sin side en masse gode links helt gratis, hvis man blot lægger en klar strategi. Hos Neale Consulting hjælper vi dig med netop dette. Vi kan hjælpe dig med at komme i gang, men vi kan også godt give dig opgaven, hvor du skal skaffe links. På den måde kan man slippe for at skulle betale os for at gøre det.

God SEO er nemlig rationelle og logiske tanker. Tænk på hvad du ville have på siden, hvis du var kunden i forretningen. Man ville have relevant indhold. En hurtig side. Gode anbefalinger. Sikkerhed for at ens data bliver opbevaret korrekt. Overskuelighed på siden. Disse er alle sammen ting, som ville kunne hjælpe din side med ranke på en ny måde i søgemaskinerne.

Hvad koster det at få lavet SEO?

Hos Neale Consulting arbejder vi både med timepriser, priser pr. ord og faste priser på længere opgaver. Vi er fleksible og er altid villige til at gå så langt vi kan, for at vi finder fælles grundlag. Vi gør alt hvad vi kan for, at hele tiden sætte KPI'er op, sådan at du som kunde ved hvad du kan forvente. Vores marketing er gennemsigtig, og vi står helt inden for det, som vi laver. Vi gennemgår hele opgaven med dig inden vi sætter noget i gang. Vi sørger også for, at der hele tiden bliver rapporteret på, hvad det er der laves. Vi laver en status quo gennemgang af din side, og så sætter vi os sammen nogle mål for, hvor din side skal ende, og hvad der skal til for, at man kan komme derhen.

SEO står for Search Engine Optimization. SEO er en pakke af forskellige redskaber, som kan bevirke at man kan komme frem i søgeresultater på specifikke søgeord.

Ja, du kan sagtens selv lave SEO. Det kræver dog at man ved man gør. Du kan finde en masse relevante begynder guides til SEO her på siden. 

Prisen på SEO er meget forskellig. Det kommer lidt an på, hvor konkurrencepræget markedet for din virksomhed er. Jo lavere konkurrence desto lavere pris på SEO.

Effekten af SEO skal kunne ses inden for en måneds tid. Her bør man kunne se en stigning i eksponeringer. Selve kliks og konverteringer har oftest en længere effektivitetsperiode.

Forskellen på SEO og søgeordsoptimering er oftest ikke eksisterende. Det er to forskellige termer, som beskriver de samme ting og processer.