10 gode seo råd – råd 5: Sidetitler og metabeskrivelser
SEO råd – vi alle kan seo optimere vores sider
For at pointere vigtigheden af at have styr på sin SEO, så kan jeg begynde dette indlæg med at komme med facts. Cold cash er noget vi alle forstår, så over 80 % af alle konverteringer er begyndt på google. Tyg lige lidt på det tal. Det er rigtig mange. Derfor er det ret vigtigt, at dit site bliver vist på google. Det kan du selv hjælpe godt på vej ved at tage dig nogle forholdsregler. Er du havnet på denne post, så har du sikkert nogle spørgsmål omkring fænomenet SEO titel eller dens beskrivelse, som er meta. Læn dig blot tilbage og læs med, du vil nok få nogle spørgsmål besvaret.
Når man koger alt ind til benet omkring SEO, så betyder det egentlig bare, at du laver en hjemmeside som google godt kan lide. Hvordan gør man så det, spørger du? Læs blot videre.
Hvad er sidetitler og metabeskrivelser
Dette er de ting, som kommer frem på google når du søger på noget. Du kender det sikker ved den blå tekst med et link under, samt noget forklarende tekst lige under det. Umiddelbart er det ikke noget man tænker så meget over, når man ser det. Dette er dog noget, som virksomhederne har brugt LANG tid på at lave. Ét er at komme frem som nummer 1 på google, noget andet er så, at folk faktisk klikke ind. Her kommer sidetitler og metabeskrivelser så ind i billedet. Det er dit førstehåndindtryk du lægger til offentlig skue dér. vil du ikke gerne præsentere dig på bedst mulig vis? Det tænkte jeg nok.
Nu tænker du sikkert at det er alt for alvorligt til at pille ved, for tænk nu, hvis du får skrevet noget som giver den modsatte effekt. Du kan tage det roligt, vi vil, ligesom i mine andre artikler, gå igennem det. Som altid vil vi have fokus på wordpress, men dette kan selvfølgelig gøres i alle CMS systemer.
Lad mig forklare nærmere.
En god sidetitel
For at få lavet den gode sidetitel, så skal du have styr på dine søgeord. Dette er fordi de skal danne præcedens for, hvad din sidetitel skal indeholde. Der er nogle gode tommelfingerregler at have med, når det kommer til udformningen af sidetitler.
Lad vær med at bruge det samme søgeord på flere forskellige sider. Du får ikke hele din hjemmeside til at rangere sig højere af den grund - tværtimod. Siderne du bruger det samme ord på, kommer til at skulle konkurrere mod hinanden. Hver side er også unik, så hvorfor ikke differentiere søgeordene?
Din sidetitel må ikke være længere end 512 pixels. Det lyder mærkeligt? Måler de ikke hvor mange tegn? Nej, hvor dumt det end måtte lyde her, så er det faktisk sådan, at google tager en lineal og kigger på, hvor lang den er. Altså betyder det at du kan at du kan få en længere sidetitel, hvis du bruger smalle tegn som f.eks. 'i', 'l', '!' etc. Hvordan skal du så nogensinde vide, hvor lang den skal være? Hvis du vænner dig til at bruge omkring 58 tegn, så er du sikker. Bruger du wordpress, så er der dog plugins, som kan styre det hele for dig. Dette kommer nederst på siden.
Du kan gøre din sidetitel lidt speciel, ved at bruge unikke tegn som → ← ⇒
En god metabeskrivelse
En metabeskrivelse har ikke direkte indflydelse på, hvordan du bliver placeret google - lyder den officielle forklaring. Dette tror jeg dog ikke er helt sandt, da der er mange ting der peger på, at det er det modsatte. Det er dog også vigtigt at ændre metabeskrivelsen alligevel, for ellers vil google bare opsnappe noget fra siden og sætte ind. Det er jo ikke sikkert, at det er noget som får brugerne til at klikke på siden, hvilket du selvfølgelig gerne vil have.
Når du udformer metabeskrivelsen, så er det en god idé lige at inkorporere dine søgeord i beskrivelsen. Som sagt så er der ting der peger på, at det her har en påvirkning på din placering. Hold din metabeskrivelse mellem 120 - 160 tegn!
Det er en god idé at have en form for CTA i din metabeskrivelse. Det kan være klik her, læs mere eller køb nu. På den måde fortæller du brugerne, hvad det er de skal gøre. Præsenter også de vigtigste punkter, men kun meget kort!
Nu ved du mere om sidetitler og metabeskrivelser og hvordan du laver disse, dog lovede jeg dig et hjælpeprogram tidligere.
SEO yoast
Seo yoast er et plugin til wordpress, som kan gøre din seo optimering en del lettere. Sidetitler og metabeskrivelser skal stadig selv skrives af dig, men den tager højde for regler omkring længde, brugt søgeord etc. Kort sagt er dette et uundværligt program for dig, som arbejder med SEO i wordpress.
Som ny ‘blogger’ vil jeg rigtig gerne have din mening omkring de indlæg jeg laver. Så hvis du vil bruge et minut eller to på kommenterer herunder, så vil det betyde meget for mig. Du kunne bare fortælle om artiklen har hjulpet dig, eller om den var mangelfuld. Var der noget du godt kunne tænke dig viden om?